december 04, 2013

Det uansvarlige Sverige

http://meritwager.wordpress.com/2013/11/30/finlandsk-forskare-det-svenska-forsvarets-svaghet-ar-en-sakerhetsrisk-for-hela-ostersjoomradet/

Finländsk forskare: ”Det svenska försvarets svaghet är en säkerhetsrisk för hela Östersjöområdet..”

Postat den lördag, 30 november, 2013 av meritwager
Utrikespolitiska institutet FinlandInte bara på det osäkra och uruselt hanterade asyl- och migrationsområdet är Sverige en riskfaktor för stabiliteten, främst i Norden, utan också på det närmast obefintliga försvarsområdet. I en text på Yles sajt har forskaren vid Utrikespolitiska institutet i Helsingfors, Charly Salonius Pasternak, intervjuats och citerats och det är, som vanligt när det gäller finländare, raka och tydliga besked han ger:
Charly Salonius-PasternakDet svenska försvarets svaghet är en säkerhetsrisk för hela Östersjöområdet. Sverige förmår inte längre försvara sitt territorium.
Den svenska armén är i praktiken utraderad, till och med flottans modernaste fartyg saknar luftvärn, och också landets luftförsvar i övrigt är så gott som avskaffat. Sverige har bra stridsflygplan, men de förmår inte angripa markmål över stora avstånd.
Till följd av utvecklingen råder det nu svår inkonsekvens mellan Sveriges försvarspolitiska tänkande och den faktiska försvarsförmågan. Sverige har förbundit sig att stöda sina grannländer militärt om de utsätts för angrepp. Men Salonius-Pasternak säger att Sverige för ögonblicket har så få soldater, att det inte kan bli tal om att skicka dem utomlands.
Salonius-Pasternak. igen:
Sverige räknar självt alltmer med att få hjälp från utlandet, i händelse att landet angrips. Det är en ytterst riskabel politik. Dessutom saknar Sverige förmåga att ta emot hjälp, även om sådan står att få.
MIG logoAtt Sverige destabiliserar läget i Norden genom sin märkliga asylsläpphänthet är ett faktum som oroar inte minst Finland. Att Sverige kallar sig ”rättsstat” men skapar förvirrande nya regler (i total strid med redan befintlig utlänningslag), som ger möjlighet för personer som myndighet och domstol konstaterat inte har rätt att vistas i landet, att ändå stanna kvar, är svårbegripligt för andra länder. Sverige tillåter i praktiken illegal invandring (det hör ju var och en hur galet det låter, att en stat tillåter något som är olagligt…) av människor som landets myndigheter, riksdag, regering och folk inte har en aning om vilka de är, varifrån de är och varför de är här! Dessa okända personer, som redan i en dyr asylprocess fått avslag på sina ansökningar om att få stanna i Sverige, har av oerhört märkligt tänkande, självsvåldiga politiker getts rätt till skattefinansierad (!!!) sjukvård och skolgång. När Polisen följer utlänningslagen och utvisar – eller försöker utvisa – ett försvinnande litet antal av dem som lever i landet utan tillstånd, blir det stora demonstrationer och enorm ilska i vissa grupper – som alltså inte anser att utlänningslagen ska gälla.
FörsvarsmaktenOch det är inte nog med det, för det är lika illa att Sverige nedmonterat sitt försvar. Det blir alltmer otryggt för Finland (och de övriga nordiska länderna) att ha Sverige som granne, såväl ur försvars- som asylhanteringssynpunkt. Samhället blir också – det är också – synnerligen otryggt för svenskarna själva om man slår ihop de två stora katastrofala områdena: en svällande asylinvandring (med massor av outredda bedrägerier) där 94 procent av dem som kommer hit inte styrker sin identitet och det bland dem därför finns de vilkas syften med att vara här inte är kända, och ett obefintligt försvar som ju – eftersom det är obefintligt – inte kan skydda folket.