januar 25, 2008

Sveriges "demokrati"

Jeg har modtaget nedenstående kommentar til gårsdagens indlæg om Sveriges demokrati:

Sedan grundlagen ändrades 1974 är Sverige inte längre en demokrati utan en "majoritetens diktatur". Sossarna lyckades eliminera den maktdelning som 1809 års grundlag innehöll. Dåvarande justitieministern Lennart Geijer uttalade sin tillfredsställe högt över detta. Därmed blev Sveriges grundlag mer lik Sovjets än andra demokratiska länders.

I frånvaron av maktbalans har sossarna också hänsynslöst begått rena rån av olika folkgruppers egendom: Engångsskatten på pensionskapitalet 1986, inkluderande av vissa fiskevatten i allemansrätten utan ersättning 1985, konfiskationen av privata änkepensioner 1997, m.fl.

Därutöver kommer den politisering som krupit igenom hela rättsväsendet under många år. "Oberoende" domare har noterat vad som ger dem ett jobb, vad som behövs för lönehöjning och vad som behövs för att göra karriär.

Du hittar mer på följande länkar:

http://medborgarratt.wordpress.com/

http://www.tinyurl.dk/2902

Sverige har varit nära en fullt utbildad enpartistat, som inte kan kallas demokrati. Jag hoppas att Alliansen inte skall missa den chans det är, att den sittande Grundlagsutredningen har i uppdrag att föreslå långtgående ändringar i grundlagen. Då måste maktdelning bli verklighet igen.

Tilläggas kan att bloggosfären numera är en viktig motvikt mot den kommunistfrälsta journalistkårens systematiska förvridning av nyhetsförmedlingen. Något som även gäller i förment borgerliga tidningar.

- från Sture.